advertisement

Aku Buat Salah Lagi

Blogspot ni rupa dah lain, dah berapa lama eh? Ketinggalan zaman betul aku ni.. πŸ˜…πŸ˜†πŸ˜† 

Ok boleh add emotion... Ni part aku suka.. 😁

Boleh pulak draw dulu muka kita nak sebelum keluar suggestion kat sebelah.. keh..keh.. 


Hari ni aku kerja, tapi mood nak kerja dah hilang dek kerana aku terbuat salah besar semalam. Dalam pos kerja aku ni part paling tak best kalau buat salah order barang. Benda kalau puluh Ringgit Malaysia tu aku ok lagi, boleh lah aku nak buat muka "perasan cuit" kat boss aku. 

Ni tak U olss.. benda tu beriban dan kena tunggu lama nak sampai. Kalau dah salah order tak boleh return sebab custom made. Aku dah buat kesalahan kedua sepanjang kerja sini dengan salah order saiz. 

Kali pertama dulu ok lagi berapa ratus ja. Barang pulak boleh guna lagi cuma lambat lah nak habis..Setiap kali aku tengok barang tu mesti terkenangkan kesalahan aku. 

Aku sejak 2 menjak ni asyik hilang focus nak kerja. Dah la minggu lepas aku hantar surat resign dan boss aku tolak. Eh, siap dia koyak lagi surat aku tu sambil katanya "jangan print lagi lepas ni ok". Huhuuuu... Selepas berbincang panjang (dekat 2 jam) dan aku decide to stay. Aku pun terketeh-keteh call company baru offer kerja tu tolak offer mereka. 

Kalau ditimbang tara, seeloknya aku stay sebab company aku sekarang dah masak dengan aku yang selalu cuti sebab study aku ni. Ni tak lama dah bulan Januari depan aku akan bercuti panjang lagi..Kalau aku tukar kerja, agak-agaklah kan sebulan baru masuk kerja pastu nak cuti sampai 3 minggu pulak. Hurm, tapi new company tu dah sedia maklum pasal ni, sebab aku jujur semuanya dekat mereka pasal hal-hal study aku. 

OK, berbalik kepada masalah utama ( cewaaaahhh)

Aku buat salah bukan sebab nak bagi boss menyampah kat aku lepas dia tolak resignation aku. Aku terbuat salah u ols sebab kelalaian aku sendiri tak semak email sebelum aku place order (new update). 

Bak kata pepatah 'yang berlalu biarkan berlalu'. 

Tappiiiiiiiiiiiiii, 

Aku tetap kena hadap jugak nanti.. πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ


p/s: Ini luahan tak ada apa sangat pun, saja nak up entri. Sendu sangat dah blog aku beberapa bulan ni. Rindu kot nak blogging.. 
  

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel



Walawey, kanda-kanda I ni buat GA wehhh... esaited I alls nak join tau.. Cepat-cepat I alls  ON PC and buat entry ni.. 

Jom u ols memeriahkan GA dua rakan baik ni.. Klik  pada banner ok untuk join. 

*Psssttt, harap2 lah depa 2 tambah hadiah, boleh lah ramai pakat dapat kan.. HEHE...


Dengan ini, i all nak tag :- Sis  Kak Sal, Pha Is.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...